Rozpočet mesta Prešov na rok 2003 počíta s výdavkami vyše 677 miliónov Sk

18.02.2003 Prešov

Výdavky a príjmy v rozpočte hospodárstva mesta Prešov v roku 2003 budú činiť po vyše 677, 83 milióna Sk. Rozhodli o tom 3. februára na riadnom zasadnutí poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove. Za takto predložený návrh hlasovali 23, jeden - Vasiľ Janko - bol proti a siedmi sa zdržali. Poslanci, ktorí boli proti, resp. sa zdržali, sú členmi poslaneckého klubu ANO-DS-SDKÚ-Smer. Výdavky v sebe zahŕňajú aj cudzí zdroj v objeme 93, 52 milióna Sk na financovanie rozostavanej investičnej výstavby a na splatenie návratných zdrojov financovania získaných v predchádzajúcich rokoch.

Z uvedeného objemu má byť 83 miliónov Sk použitých na výstavbu nájomných bytov. V prijatom uznesení poslanci schválili záväzné ukazovatele (napr. z mzdových prostriedkov 36, 79 milióna Sk pre mestský úrad), bežné a kapitálové transfery právnickým osobám a neziskovým organizáciám. Najobjemnejší transfer dostal Dopravný podnik mesta Prešov, akciová spoločnosť so 100-percentnou majetkovou účasťou mesta, keďže bežný transfer pre neho činí 74, 14 milióna Sk a kapitálový 35, 6 milióna Sk.

Výdavky hospodárstva mesta Prešov v roku 2002 boli podľa definitívne upraveného rozpočtu vyše 595 miliónov Sk. Jednomyseľne poslanci schválili návrhy plánu investičnej výstavby v hospodárstve mesta na rok 2003 a menovitého zoznamu bežnej údržby a opráv ciest a chodníkov na rok 2003. Orgány samosprávy získali od mestských častí Prešova požiadavky na investície za asi 700 miliónov Sk. Schválený plán ráta s objemom prác a dodávok za necelých 115 miliónov Sk. V menovitom zozname stavieb je osem rozostavaných (najobjemnejšia investícia je výstavba nájomných bytov na uliciach Sabinovská a Majakovského, t. r. činia náklady 89, 6 milióna Sk) a päť novozačínaných (ani jedna za vyše 1, 3 milióna Sk). V prijatom zozname bežnej údržby a opráv ciest (za 26, 12 milióna Sk) je 27 akcií. Najviac - 5, 45 milióna Sk - sa vynaloží na opravy ciest po zimnej prevádzke.
 

Vyberte región

mark